4 צמחים שלא צריכים הרבה מים וכל אחד יכול לגדל אותם

אם אין לכם יותר מדי זמן או כוח להשקיע בעציץ אבל מצד שני אתם רוצים לקשט את הבית שלכם בגוון ירוק יש לנו כמה הצעות מעניינות במיוחד עבורכם. יש עציצים שמתאימים כמו כפפה לאנשים שלא אוהבים יותר מדי להשקות או נוטים לשכוח מתי הם השקו בפעם האחרונה.

אז אם אתם מאותם אנשים שיש להם נטייה לייבש את העציץ שהם קיבלו או רכשו תשמחו לדעת שהעציצים ברשימה שלנו צריכים השקייה פעם בשבועיים לכל היותר ויש להם תכונות הישרדותיות מעולות שגורמות להם להחזיק מעמד עם מעט מאוד מים.

ריכזנו לכם ברשימה 4 עציצים שלא צריכים הרבה מים וכל אחד יכול גדל אותם בבית (או במרפסת) שלו. בואו נתחיל!

זמיהקולקוס (Zamioculcas)

אם אין לכם גישה לעציצים ויצא לכם כבר להרוס המון עציצים אבל אתם עדיין מעוניינים למצוא את העציץ המושלם בשבילכם זה העציץ המושלם. עציץ מקסים, ירוק, עם עלים מבריקים והוא לא דורש הרבה מים (השקייה של כוס פעם בשבועיים-שלושה).

כלל האצבע שלכם צריך להיות להכניס את האצבע שני סנטימטר לאדמה של  העציץ, אם אתם מרגישים שהאדמה יבשה הגיע הזמן להשקות. העציץ הזה יכול להיות בתוך הבית, הוא אינו אוהב להיות בחוץ ולא אוהב להיות אור שמש ישיר, כך שאתם יכולים למצוא לו מקום בבית שמקבל קצת אור.


 

קקטוס זברה (Zebra haworthia)

אם אתם בקטע של סוקולנטים זה העציץ המושלם להתחיל איתו, הוא אינו דורש השקייה בתדירות גבוהה. בניגוד להרבה סוגים אחרים ממשפחת הסוקולנטים, העציץ הזה לא אוהב להיות בחוץ ולקבל אור שמש ישיר כל היום. עדיף לשים אותו במקום שיקבל אור שמש למשך שעה-שעתיים אך לא מעבר לזה. העציץ הזה אינו אוהב אזורים קרים ואם אתם מגדלים אותו במרפסת שלכם אולי עדיף להכניס אותו הביתה בימים הממש קרים.


 

דרקונית בראון (Dracaena sanderiana)

סביר להניח שאתם לא הכרתם את העציץ הזה בשם "דרקונית בראון" אלא בכינוי שהוא קיבל עם השנים "לאקי במבוק". בתכלס לא מדובר בכלל בבמבוק למרות שהמראה שלו קצת מבלבל. לרוב מקבלים את העציץ הזה בתור מתנה והוא מסמל בפנג שווי כצורה של שמחה, לרוב מביאים 5 ענפים שלו על מנת לסמל אלמנטים מוכרים הקשורים לפנג שווי.

ניתן לגדל את העציץ הזה באדמה או במים (כאשר הוא מוחזק על ידי אבנים שמייצבות אותו). מדובר בעציץ שלא דורש הרבה השקייה והוא לא דורש הרבה אור כך שניתן ואפילו עדיף לגדל אותו בתוך הבית/המשרד.


 

פיקוס (Ficus elastic)

עציץ פיקוס הוא אחד הצמחים היותר יפים שיש ובין הקלים לגידול בסביבת הביתית, גם לאנשים שלא ממש יודעים איך לטפל בעציצים. עדיף לגדל את הפיקוס בתוך הבית ולא במרפסת אבל הוא צריך לקבל כמה שעות של אור ישיר אז בעדיפות למקם אותו באזור החלון ככה שיקבל אור שמש ישיר של כמה שעות במהלך היום.

מבחינת השקייה, העציצים האלה לא אוהבים יותר מדי מים, סימן למצב של השקיית יתר יהיה שהעלים של הפיקוס מתחילים לנשור, אתם צריכים להשקות אותם כשאתם מרגישים שהאדמה בעציץ יבשה, אתם פשוט יכולים לדחוף אצבע לתוך האדמה בעומק של 5 ס"מ ולהרגיש האם זה יבש או לח. אם זה לח אל תשקו.